Kommunledningskontoret, Utvecklingsavdelningen

Vill du leda Tanums strategiska folkhälsoarbete?

Vi söker dig som har ett starkt engagemang för folkhälsa och som vill bidra till målinriktade insatser för att främja hälsa, förebygga ohälsa och på så sätt bidra till en hållbar utveckling. Som folkhälsostrateg fungerar du som initiativtagare och stöd i det främjande och förebyggande folkhälsoarbetet i kommunen. Vi arbetar med ett tydligt främjande perspektiv och rollen innebär ett nära samarbete med samtliga förvaltningar samt andra aktörer inom folkhälsoområdet.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag innebär att leda kommunens strategiska folkhälsoarbete och i detta vara en stödfunktion gällande folkhälsa och social hållbarhet. Du arbetar utifrån det samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser som upprättats mellan Tanums kommun och Norra hälso- och sjukvårdsnämnden. Det övergripande målet i samverkansavtalet är att förbättra befolkningens hälsa och utjämna skillnader i hälsa.

Du arbetar på uppdrag av folkhälsorådet i nära samverkan med rådets ordförande. Arbetet innebär till stor del processledning, att anordna och hålla i utbildningar, informera och föredra ärenden för politiken. Du är även delaktig i att utveckla kommunens hållbarhetsarbete och arbete med Agenda 2030. I rollen ingår utrednings- och rapportarbete, att samordna arbetet med våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck samt att medverka i olika samverkansgrupper och nätverk.

Du förbereder projektansökningar och har budgetansvar för utvecklingsmedel inom folkhälsorådets ram.

Kvalifikationer

Du har en folkhälsovetenskaplig högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har en god förmåga att kommunicera tydligt och enkelt, muntligt såväl som skriftligt.

Det är meriterande om du har projekt- eller processledarutbildning och om du har erfarenhet av arbete med Agenda 2030, folkhälsoarbete eller annat socialt hållbarhetsarbete.

Erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet är meriterande.

Det här söker vi hos dig

Du är en trygg och kommunikativ person med en stark servicekänsla. För att trivas behöver du vara strukturerad och ha hög förmåga till helhetsperspektiv, problemlösning och att vara analytisk. Du kommer att ha många kontaktytor vilket kräver att du är en van relationsskapare som kan motivera och engagera andra i olika intressefrågor.

Övrigt

Tjänsten är delfinansierad av Norra hälso- och sjukvårdsnämnden.

Krav på körkort.

Varaktighet och omfattning: Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Upplysningar om uppdraget och verksamheten:

Karin Martinsson, kommundirektör, telefon 0721 45 53 30

Louise Thunström, ordförande i Folkhälsorådet, telefon 0704 30 39 40  

 Vi ser fram emot din ansökan senast 220731.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/200
Kontakt
  • Karin Martinsson, 072-1455330
Facklig företrädare
  • Nås genom kommunens kundcenter, 0525-18000
Publicerat 2022-06-28
Sista ansökningsdag 2022-07-31

Tillbaka till lediga jobb