Barn- och utbildningsförvaltningen, barn- och elevhälsan

Beskrivning

I Tanums kommun samverkar elevhälsan på lokal och central nivå. Vårt gemensamma uppdrag och mål är att tillsammans med barn/elever, lärare och vårdnadshavare arbeta för att skapa en god social, pedagogisk och fysisk lärmiljö utifrån barns/elevers olika behov och förutsättningar att inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Barn- och elevhälsan riktar sig till alla barn och elever inom förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, gymnasieskolan och får sina uppdrag av rektor. I teamet arbetar specialpedagoger, logoped, psykologer, kuratorer, socialpedagog, ungdomsvägledare, skolsköterskor och skolläkare. 

Arbetsuppgifter

Barn- och elevhälsans främsta uppdrag är att arbeta förebyggande och hälsofrämjande med mål att så tidigt som möjligt stödja elevers utveckling mot utbildningens mål. I Tanums kommun kommer du att ingå i barn- och elevhälsan och ha ett nära samarbete med rektorsområdena.

Tillsammans med rektor och lärare blir du en viktig kraft i arbetet med att främja elevers utveckling och lärande utifrån deras behov och förutsättningar. Det gemensamma hälsofrämjande och förebyggande uppdraget och målen är att tillsammans med rektor, lärare, elever och vårdnadshavare arbeta för att skapa en god social, pedagogisk och fysisk lärmiljö på skol-, grupp- och individnivå samt inhämta och utveckla kunskaper och värden.

Andra arbetsuppgifter är att:

  • vara kvalificerad samtalspartner i specialpedagogiska frågor med skolans personal, elever och vårdnadshavare.
  • handleda i specialpedagogiska frågor med skolans personal, elever och vårdnadshavare.
  • organisera, planera och utvärdera utvecklingsarbete/utbildningsinsatser tillsammans med rektorerna i skolan samt annat utvecklande elevhälsoarbete.
  • genomföra utredningar på skol-, grupp- och individnivå.
  • vid behov delta i upprättande av åtgärdsprogram i samverkan med berörda lärare.
  • delta och följa upp vid allmänt och särskilt överlämnande av barn och elever på skol-, grupp- och individnivå.
  • samverka med interna och externa aktörer.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har erfarenhet och är utbildad specialpedagog och med lärarlegitimation inom grundskola. Du är en kompetent och kvalificerad samtalspartner i specialpedagogiska frågor, som genom observationer, handledning och fortbildning bidrar till att skapa en högkvalitativ och tillgänglig utbildning för kommunens elever.

Vi ser vidare att du är flexibel och har förmåga att anpassa ditt uppdrag efter enheternas upplevda behov. Prestigelöshet och förmåga att skapa goda relationer i utmanande sammanhang är viktigt för uppdraget. Ditt förhållningssätt präglas av lyhördhet, tydlighet och mod att driva frågor med elevers bästa i fokus. Vi lägger stort fokus på personlig lämplighet. Du har även god förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift. Körkort krävs liksom tillgång till egen bil.

Vi erbjuder

En stimulerande och positiv arbetsmiljö med teamarbete, både inom barn- och elevhälsan och i samarbete med skolorna. Du kommer att bli en av fem specialpedagoger, vilket möjliggör kollegialt samarbete.

Vi har två lediga tjänster!
En tjänst är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
En tjänst är en tidsbegränsad anställning på 85 % till och med juni 2025. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar

Annika Vilhelmsson, avdelningschef barn - och elevhälsan, tel. 0525-181 93.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken senast den 24 juni 2024. Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Giltigt utdrag ur polisens belastningsregister och giltig ID-handling behöver visas upp före anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 85-100 %
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/107
Kontakt
  • Annika Vilhelmsson, 0525-18193
Facklig företrädare
  • Nås genom Tanums kommuns kundcenter, 0525-18000
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb