Miljö- och byggnadsförvaltningen, Miljöavdelningen

Vill du jobba med miljöfrågor och miljötillsyn tillsammans med ett härligt gäng kollegor? 

Miljö- och byggnadsförvaltningen arbetar för en hållbar utveckling i hela kommunen som stärker Tanums identitet, med livskraftiga samhällen och en levande landsbygd.  

Miljöavdelningen i Tanum arbetar för god miljö och säker mat genom tillsyn och handläggning enligt miljöbalken och livsmedelslagstiftningen. Miljöavdelningen är en av fyra avdelningar som ingår i miljö- och byggnadsförvaltningen. Miljöavdelningen har tolv medarbetare med gemensamma mål och stark laganda. Vi jobbar i team med tillsyn och prövning och är därför måna om samsyn inom avdelningen.    

Arbetsuppgifter 

Du kommer i första hand arbeta med tillsyn och prövning enligt miljöbalken. Inriktning kan anpassas efter dina kunskaper eller intresseområden. I arbetet ingår att ge råd till allmänhet och berörda aktörer samt att besluta i myndighetsärenden. Arbetet är omväxlande och innebär både kontors- och fältarbete. Vi erbjuder en arbetsplats där utveckling av myndighetsuppdraget står i fokus för att bli den myndighet vi själva vill möta. Du kommer att vara del av en grupp där resultat, engagemang och positiv stämning har en given plats. 

Som miljö- och hälsoskyddsinspektör får du ett varierat arbete där du har frihet att planera din tid samtidigt som du samarbetar nära med dina kollegor i olika tillsynsprojekt. Du kommer att ansvara för planering och genomförande av tillsynsbesök och hantering av ärenden i vårt system, Castor. De flesta besluten tas på delegation från nämnden och i arbetet ingår även att vara föredragande i nämnden. 

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att: 

  • Handlägga anmälningar 
  • Göra klagomålsutredningar 
  • Genomföra tillsyn 
  • Ställa krav och fatta myndighetsbeslut i enlighet med kommunens delegationsordning 
  • Bereda och föredra ärenden inför miljönämnden 
  • Kontakt med verksamhetsutövare och kommuninvånare 

Förvaltningen arbetar ständigt med utvecklingsarbete och du förväntas att bidra till utvecklingen av arbetssätt, rutiner, processer, service och bemötande på ett intressant och meningsfullt sätt.  

Kvalifikationer och personliga egenskaper 

Vi ser gärna att du som söker har en högskoleexamen inom miljö-och hälsoskydd, miljöteknik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har kunskap om myndighetsarbete och förvaltningsrätt samt erfarenhet inom miljöbalkens område.  

Att du har körkort och är bekväm med datorn som arbetsredskap är givna förutsättningar. Som stöd i arbetet använder vi oss av ärendehanteringssystemet Castor och Microsoft365. 

Som person är du stabil, initiativtagande, har ett strukturerat arbetssätt men är också flexibel. Du är serviceinriktad och bekväm i mötet med de människor du träffar i arbetet. Du har också förmåga att sätta dig in i kundens perspektiv samtidigt som du har fokus på uppdraget. 

Arbetet innebär många kontakter med människor så du behöver ha förmågan att lyssna och förstå, samtidigt som du är tydlig i din kommunikation. Det är viktigt att du fungerar väl i gruppen samtidigt som du är självgående. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Villkor för tjänsten 

Tjänsten är ett vikariat med start enligt överenskommelse fram till sista april 2025. 

Ansökan 

Vänta inte med att skicka in din ansökan, urval och intervjuer kan ske löpande så du är varmt välkommen med din ansökan redan idag. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-04-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/98
Kontakt
  • Malin Falk, Förvaltningschef miljö och bygg, 052518134
Facklig företrädare
  • Nås genom Tanums kommuns kundcenter, 052518000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb