Miljö- och byggnadsförvaltningen, Bygglovsavdelningen

Vill du vara med och utveckla Tanums kommun? 

Miljö- och byggnadsförvaltningen arbetar för en hållbar utveckling i hela kommunen som stärker Tanums identitet, med livskraftiga samhällen och en levande landsbygd.  

Som byggnadsinspektör i Tanums kommun hanterar du många varierande arbetsuppgifter. Vår målsättning är att ha en effektiv och kundorienterad handläggning. 

Bygglovsavdelningen har sju medarbetare och ingår i miljö-och byggnadsförvaltningen tillsammans med plan- och kartavdelningen, miljöavdelningen och en administrativ avdelning som alla arbetar för att göra Tanums kommun till en ännu mer attraktiv plats att bo och verka i. 

Arbetsuppgifter 

I rollen som byggnadsinspektör ingår arbetsuppgifter inom plan- och bygglagens område. Arbetsrollen omfattas till största del av den byggnadstekniska granskningen av ärenden samt handläggning av anmälningspliktiga åtgärder. Du förväntas kunna arbeta självständigt med att planera och hålla i tekniska samråd, genomföra arbetsplatsbesök och slutsamråd ute på arbetsplatsen vilket ställer krav på att du har körkort. Du ska även kunna handlägga och fatta beslut om start- och slutbesked samt bereda och presentera ärenden för miljö- och byggnadsnämnden. Som en del av yrkesrollen ingår även tillsynsarbete som omfattas av bland annat OVK, hissar samt enkelt avhjälpta hinder. I arbetet ingår att ha kontakt med berörda parter i de enskilda ärendena samt driva ärendet framåt genom att genomföra utredningar, göra bedömningar och fatta beslut. 

Inom avdelningen jobbar vi aktivt med samsyn som innebär att vi hjälps åt med att lösa svåra frågor och komplicerade uppgifter. Alla medarbetare arbetar tillsammans och delar erfarenheter. Du förväntas kunna samarbeta med andra inom förvaltningen och inom kommunen. En viktig del av ditt arbete kommer vara att ge information och rådgivning till allmänheten, näringsliv och internt inom kommunen. Förvaltningen är inne i ett utvecklingsarbete och det finns stora möjligheter att bidra till utvecklingen av arbetssätt, rutiner, processer, service och bemötande på ett intressant och meningsfullt sätt. Det är viktigt att du delar med dig av din kompetens, deltar i utvecklingsarbetet och bidrar till fortsatt trevligt arbetsklimat. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom bygg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha god kännedom om plan- och bygglagen med dess föreskrifter och förordningar, förståelse för myndighetsutövning samt innebörden av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Har du tidigare års erfarenhet av yrket som byggnadsinspektör och kan bidra med dina kunskaper i vår utveckling är det meriterande. För att lyckas i din roll som byggnadsinspektör behöver du trivas både med att arbeta självständigt och i grupp samt kunna organisera och prioritera i ditt arbete med en god samarbetsförmåga. Du bör vara service- och utvecklingsorienterad. Vi lägger stor vikt vid att du agerar och beslutar på ett rättssäkert sätt, samtidigt som du håller hög servicenivå och har ett professionellt bemötande. Du har goda datorkunskaper samt har lätt för att tydligt kommunicera på svenska så väl i tal som i skrift. Du har också en god förmåga att förstå, tolka och förklara svensk lagtext och dess tillämpning. Körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Egenskaper 

För oss är personliga egenskaper och hur du passar in i vårt team viktigt. Därför tror vi att du är en glad, positiv, självständig, noggrann och strukturerad person som tycker om att arbeta i en till största delen händelsestyrd verksamhet. Du är flexibel, trygg och gillar att, tillsammans med teamet, utveckla de egna arbetssätten i linje med förvaltningens mål och ambitioner. 

Tjänsten är en tillsvidareanställningar på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/73
Kontakt
  • Malin Falk, 0525-18134
Facklig företrädare
  • Nås genom Tanums kommuns kundcenter, 0525-18000
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb