Omsorgsförvaltningen, IFO Vuxen

Vi söker en socialsekreterare till vår enhet som arbetar med missbruk/beroendeproblematik samt våld i nära relation. Tjänsten är ett vikariat på cirka ett år. Som socialsekreterare hos oss har du en nära arbetsledning av enhetschef och en 1:e socialsekreterare. Du samverkar även nära avdelningens kvalificerade resursteam, bestående av tre behandlare, två behandlingsassistenter, en fältsekreterare och en sjuksköterska. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta med målgruppen vuxna personer med beroendeproblematik, ofta i kombination med psykisk ohälsa och hemlöshet, vuxna personer som är utsatta för våld i nära relationer eller hedersrelaterat våld och förtryck, samt vuxna utövare av våld i nära relationer och hedersrelaterat våld.

Utgångspunkten för arbetet är ett nära samarbete mellan klient, socialsekreterare och behandlare där insatser i öppenvård alltid är utgångspunkten. Vi uppmuntrar kreativt och lösningsorienterat tänkande och utgår ifrån idén om att individuella lösningar, god flexibilitet och uthållighet i arbetet ger bäst resultat för dem som söker stöd hos oss. Detta kräver att du som person uppskattar och förstår vikten av samarbete och samverkan.

Som socialsekreterare har du ett myndighetsansvar som innebär att du utreder, bedömer, fattar beslut, följer upp beslut och tillsätter insatser enligt SoL och LVM. Du arbetar utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer och det kunskapsstöd som finns med klientens bästa för ögonen. Du arbetar motiverande i kontakten med klienterna och utifrån en evidensbaserad praktik genom de tre kunskapskällorna; klientens perspektiv, teoretisk kunskap och beprövade erfarenheter. Arbetet förutsätter ett gott samarbete med andra enheter inom förvaltningen och med externa aktörer såsom beroendevård, kriminalvård, hälso- och sjukvården, polis och frivilliga organisationer m.fl.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande tilläggsutbildningar är MI, ASI och FREDA samt andra, för målgruppen, relevanta kurser och utbildningar. Du ska ha erfarenhet av både myndighetsutövning och arbete med målgruppen. Du arbetar självständigt och målinriktat samtidigt som du bidrar till gott lagarbete.
Du har en god kommunikation muntligt och skriftligt. Du har kunskap om och intresse för arbetet med vuxna med missbruk och samsjuklighet,

Då arbetet innebär mycket dokumentation ställs höga krav på administrativ förmåga samt förmåga att uttrycka sig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Du har ett respektfullt bemötande och förmåga att skapa och bibehålla goda, professionella relationer både med klienter, kollegor och samarbetspartners. Du är tydlig, kommunikativ och strukturerad med en hög grad av personlig mognad och självkännedom. Du är lyhörd och kan härbärgera oro och ge stöd även i komplexa sammanhang. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Välkommen att höra av dig till enhetschef Lena Hansson på telefon 0525- 181 59.  Fackliga företrädare kan nås genom kommunens kundcenter 0525-180 00. Komplett ansökan med meritförteckning, betyg och löneanspråk senast 2023-12-10 . För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelses belastningsregister. För tjänsten krävs att du har körkort klass B. Vänta inte med att skicka in din ansökan, vi kommer att kalla till intervjuer löpande.

Som medarbetare erbjuds du friskvårdsbidrag om 2500 kr/år, personalstödsprogram samt möjlighet till semesterdagsväxling. Om du, liksom oss, strävar efter att utveckla en modern socialtjänst med arbetssätt och metoder som är anpassade efter individens behov, omvärldens förutsättningar och samhällets resurser, då ska du söka dig till oss! 

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/214
Kontakt
  • Lena Hansson, 0525-18204
Facklig företrädare
  • Nås genom Tanums kommuns kundcenter, 0525-18000
Publicerat 2023-11-14
Sista ansökningsdag 2023-12-10

Tillbaka till lediga jobb