Barn- och utbildningsförvaltningen

Beskrivning

Har du förmågan att samla initiativrika människor kring en gemensam färdriktning och gemensamma mål? Då kan du vara den skolchef vi söker till Tanums kommuns Barn- och utbildningsförvaltning.

Arbetsuppgifter

Du medverkar i förvaltningens utvecklingsarbete inom skolområdet och ditt uppdrag utgår från skollagen och politiskt uppsatta mål för verksamheten. Som chef i kommunen har du ansvar för ekonomi, verksamhet och personal.  Att vara chef och ledare hos oss innebär att du behöver behålla din helhetssyn även när vardagen fylls med dagsfrågor. Som skolchef består en stor del i arbetet att bereda ärenden och underlag inför politiska beslut varför vi söker dig med hög språklig nivå. 

Du kommer att vara direkt underställd förvaltningschef och ingå i förvaltningens ledningsgrupp. Till din hjälp har du förvaltningens andra skolchef samt administrativa resurser.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har pedagogisk utbildning och ledarerfarenhet. För att lyckas i detta uppdrag behöver du ha ledarerfarenhet från både gymnasiet och vuxenutbildningen. Du är väl insatt i att leda systematiskt kvalitets- och arbetsmiljöarbete. Du är förtrogen med de lagar och förordningar som reglerar verksamheterna. Genomförd rektorsutbildning är ett krav. Du har lätt för att samverka och samarbeta med andra. Som ledare är du tydlig och kommunikativ. Kommunens värdeord förtroende, ansvar, respekt och omtanke - stämmer väl överens med hur du utövar ditt ledarskap. Uppdraget kräver goda IT-kunskaper med god förmåga att lära nytt. 

Vi erbjuder

Uppdraget avser en tillsvidareanställning på 50% med tillträde under augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Förvaltningschef Helen Larsholt, telefonnummer 0525-18505 och mail helen.larsholt@tanum.se

Fackliga företrädare nås genom kommunens Kundcenter på 0525-180 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken senast 2023-06-09.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Intervjuer

Intervjuer sker den 12 juni. Vi använder oss av Jobmatch-tester som en del i vår rekryteringsprocess. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Tanumshede
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/113
Kontakt
  • Helen Larsholt, 0525-18505
Facklig företrädare
  • Kontakta Tanums kommuns kundcenter, 052518000
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb