Tanums kommun

Kommunen är inne i ett expansivt läge och står inför stora och spännande samhällsbyggnadsprojekt. Vi behöver därför förstärka vårt team på fem projektingenjörer med ytterligare projektingenjörer.

Tekniska förvaltningen ansvarar för kommunens fastigheter, gator, vägar samt VA och genomför årligen ett flertal olika investeringsprojekt. Investeringsvolymen uppgår till cirka 200 miljoner per år. 

Som projektledare hos oss erbjuder vi dig ett varierat arbete som spänner över ett stort kunskapsområde med många utmaningar och utvecklingsområden Du kommer driva projekten i samverkan med andra men också i en självständig roll. Du kommer medverka i de ny- och ombyggnationer inom VA, skola, förskola, äldreboende och löpande underhållsprojekt som planeras under de kommande åren. Tjänsten kan anpassas utifrån dina huvudsakliga kompetensområden.

Arbetsuppgifter

Som projektledare leder du och ansvarar för projekt genom hela kedjan med respekt för mål, tidsramar, uppsatt budget och samverkande parter. Arbetet omfattar projektledning i utrednings-, planerings- och genomförandeskede och du utför upphandlingar av entreprenadprojekt enligt LOU. Du driver, samordnar och ska verka för ett gott samarbete och laganda inom projekten. Du leder projektmöten, har kontinuerlig kommunikation och presentation av projekten samt för dialog med andra intressenter som berörs.  

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet som projektledare inom bygg- och anläggningssektorn och/eller har ingenjörsexamen med bygg- och anläggningsinriktning eller annan likvärdig relevant utbildning. Du är väl insatt i konsult- och entreprenadjuridik, bygglagstiftning och LOU. För att lyckas i rollen som projektledare krävs goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav. 

Personliga egenskaper

Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram. Som person är du:
- drivande och målinriktad
- ansvarstagande och noggrann
- flexibel
- prestigelös

Du har förmåga att arbeta självständigt men trivs med att arbeta med komplexa frågor och gärna tillsammans i team med kollegor från övriga avdelningar och förvaltningar. I dina projekt samverkar du även med externa aktörer såsom myndigheter, konsulter, entreprenörer och allmänhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är kvalitetsmedveten, strukturerad samt har hög servicekänsla. 

Välkommen med din ansökan!

Vi använder oss av löpande urval och intervjuer kan ske under ansökningstiden.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tanumshede
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/276
Kontakt
  • Pär Nyström, 0525-18669
Facklig företrädare
  • Nås genom Tanums kommuns kundcenter, 0525-18000
Publicerat 2022-11-11
Sista ansökningsdag 2022-12-02

Tillbaka till lediga jobb