Omsorgsförvaltningen, Funktionshinderverksamheten, Klippans gruppboende

Beskrivning

Omsorgsförvaltningen söker stödpedagog. Tjänsten är tillsvidare på heltid där du arbetar  50 procent som pedagog och 50 procent i verksamhet. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Stödpedagogtjänsten är uppdelad på två gruppbostäder Klippan och Berget enligt LSS. Avdelningarna arbetar tillsammans i ett samplaneringsområde. Nu söker vi en stödpedagog som ska leda det pedagogiska arbetet.

Arbetsuppgifter

Det grundläggande arbetet i rollen som stödpedagog är att skapa meningsfullhet, självständighet och personlig utveckling för de insatsberättigade. Genom ett pedagogiskt och kreativt arbetssätt ska stödpedagogen arbeta för att främja livskvalité och en aktiv och meningsfull vardag som skapas utefter individuella behov och förutsättningar. Utöver det ökande ansvaret gällande pedagogik och metodik, ska stödpedagogen även delta i vardagsarbetet på avdelningarna.

Arbetsuppgifterna varierar beroende på den insatsberättigades hälsa, funktionsförmåga, behov och individuella föresatser. Funktionshinderverksamheten har ett välfungerande pedagognätverk som du som stödpedagog ingår i. Stödpedagogen ska, likt övrig personal, efterfölja fastställda arbetsrutiner, delta i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten, föra verksamheten framåt samt främja samarbete och verka för en god gruppdynamik på arbetsplatsen. Tjänsten är schemalagd dagtid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har YH-utbildning som stödpedagog, 200 YH-poäng. Du ska ha erfarenhet från arbete inom verksamhetsområdet och vara väl förtrogen med aktuell lagstiftning. Uppdraget kräver att du självständigt kan leda, engagera och utveckla arbetsgruppens pedagogiska arbete. Det är viktigt att du är intresserad av utvecklingsfrågor och vi lägger stor vikt på din förmåga att omsätta teoretisk kunskap i yrkesutövandet. Arbetet är varierande, vilket förutsätter att Du har stor inlevelseförmåga, initiativförmåga och flexibilitet. Vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt.

Du ska ha god förmåga att hantera svåra situationer och samtidigt behålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I uppdraget som stödpedagog innefattas även arbetsuppgifter som att stötta övrig personal i dokumentation och upprättande av genomförandeplaner, vilket ställer krav på att du är väl förtrogen med att arbeta med social dokumentation. Liknande administrativa arbetsuppgifter är datoriserat och det är därmed viktigt att du har god datorvana samt kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift. B-körkort för manuell växellåda, är ett krav.

Villkor
Tanums kommun eftersträvar att vara en rökfri arbetsplats, därför uppskattar vi att du är rökfri. Månadslön och övriga anställningsförmåner enligt gällande kollektivavtal. Tjänsten omfattar 100 % och är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelses belastningsregister.  Upplysningar om tjänsten kan lämnas av enhetschef Maher Saleh 0525- 181 60. Fackliga företrädare nås via kommunens kundcenter på telefon 0525-180 00. Vi vill ha din ansökan med meritförteckning och betyg senast den 2024-06-23.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/111
Kontakt
  • Maher Saleh, 0525-18160
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb