Omsorgsförvaltningen, Mottagnings och utredningsavdelningen

Omsorgsförvaltningen söker kurator till familjecentralen Eken. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningens Mottagnings- och utredningsavdelning driver tillsammans med Barn- och utbildningsförvaltningen och primärvården en Familjecentral, belägen i Tanumshede.

Familjecentralen är en verksamhet för blivande föräldrar, barn 0–5 år, föräldrar och andra viktiga vuxna kring barnet. Vi erbjuder en mötesplats med möjlighet till stöd som anpassas utifrån hela familjens livssituation. Här kan besökarna ta del av både generellt hälsofrämjande och indikerat förebyggande stöd i form av Öppna förskolans verksamhet, individuella samtal och föräldragrupper. Familjecentralernas långsiktiga mål är att genom professionell samverkan stärka skyddsfaktorer och minska riskfaktorer för målgruppen. Du ska även delta i den gemensamma utvecklingen av verksamheten

Sedan 2023 arbetar vi utifrån Feedback Informed Treatment – ett arbetssätt som hjälper oss att stärka den enskildes engagemang och inflytande över sin process. Vi upplever att det leder oss till att arbeta på rätt sätt för klienten. Dessutom ingår en del i FIT som innebär att vi ständigt utvecklas som professionella.

Arbetsuppgifter
Vi söker en engagerad medarbetare som är redo att ta sig an ett varierande arbete inom vår avdelning. Som kurator på Familjecentralen i Tanumshede arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete, vilket innebär att ge information, rådgivning och stöd individuellt och i grupp i samverkan med övriga verksamheter inom familjecentralen. Kuratorn på familjecentralen leder också föräldragrupperna ABC och Trygghetscirkeln, samordnar familjecentralens ”fyra ben”, handlägger faderskap. I tjänsten ingår även att på ungefär 20 procent arbeta inom och stödja andra behandlings- och förebyggande verksamheter. Det ger dig möjlighet att bredda din kompetens och vara en resurs för hela avdelningen.

Din profil
Vi söker dig som är socionom eller har likvärdig akademisk utbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av kvalificerat arbete med barn och familj inom hälsofrämjande, förebyggande och/eller öppenvårdande socialtjänst.

Vi söker en medarbetare med god förmåga att samarbeta med andra professioner samt att arbeta med familjer med olika kulturell bakgrund. För ett framgångsrikt arbete behöver du vara relationsskapande, lyhörd och ha förmåga att skapa förtroende. Viktiga egenskaper är att vara strukturerad och självständigt kunna planera och utföra ditt arbete. Vi söker någon som är initiativtagande och stimuleras av att driva aktiviteter i verksamheten. Utöver det lägger vi stor vikt på personlig lämplighet.

Det är bra om du tidigare har arbetat med de allra yngsta barnen samt om du har vana att leda grupper. Har du dessutom gruppledarkompetens i ABC och Trygghetscirkeln är det extra meriterande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/100
Kontakt
  • Fatjon Peci, 0525-18373
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb