Mottagnings och utredningsavdelningen, IFO Barn och ungdom

Vi vill bli fler!

Ett stort förändringsarbete har bedrivits på myndighetsavdelningen och nu söker vi fler kollegor som tillsammans med oss vill fortsätta förbättra och utveckla vår organisation. Vi hoppas kunna förstärka vår arbetsgrupp med nya entusiastiska medarbetare som tillsammans skapa en trygg arbetsplats med god arbetsmiljö där det finns tid för reflektion, utbildning och utveckling.

Arbetsuppgifter

Barn och ungdomsenheten i Tanums kommun består idag av sex socialsekreterare, en familjerättssekreterare, en 1:e socialsekreterare samt en enhetschef. Som utredande socialsekreterare inom enheten kommer du att arbeta med barn och ungdomar mellan 0-20 år. Ditt huvudsakliga uppdrag är att utreda barnets/ungdomens situation, göra bedömningar enligt SoL och LVU samt att genomföra uppföljningar enligt BBIC (Barnets behov i centrum). I utrednings- och uppföljningsarbetet ingår samverkan med barnets nätverk, till exempel förskola och skola, hälso- och sjukvård, BUP, polis och andra myndigheter samt att kunna motivera och stimulera enskilda individer och familjer till förändring.

I ditt uppdrag ingår att medverka i det systematiska kvalitetsarbetet på arbetsplatsen. Arbetet innebär ett kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete, som präglas av ett gott bemötande, välgrundade beslut och hög rättssäkerhet och innebär stor variation och omväxling. Inom enheten värdesätter vi barn och föräldrars synpunkter och åsikter och vi arbetar för att barn och ungdomar ska vara delaktiga i sina utredningar och uppföljningar.

Hos oss kommer du att få kompetensutveckling i form av handledning, utbildningar mm. Du har tillgång till nära arbetsledning i form av förste socialsekreterare och enhetschef.

Vi följer även den enskilda och gruppens arbetsmiljö systematiskt samt erbjuder ett friskvårdbidrag på 2500 kr/år för att bibehålla en frisk och positiv arbetsmiljö. Vi ställer oss även positiva till visst distansarbete. Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, trevliga arbetskamrater där så väl humor, prestigelöshet och omsorg om varandra är viktiga ingredienser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan likvärdig utbildning.  Du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga. Det är också ett önskemål att du tidigare arbetat i verksamhetssystemet Treserva. Som person ser vi att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du har lätt att samarbeta i grupp och med andra verksamheter och myndigheter.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det en förutsättning att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Villkor

För den som erbjuds anställningen krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag ur Rikspolisstyrelses belastningsregister. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
 
Vi har gjort vårt medieval och undanber oss all kontakt från annonsförsäljare samt rekryteringsbolag.
Krav: Körkort B.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tanum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/268
Kontakt
  • Nina Roos, 0525-18204
Publicerat 2022-10-20
Sista ansökningsdag 2022-11-25

Tillbaka till lediga jobb